TOP-6.2.1-15-BC1 – 2016- 00003
Családbarát, Munkába Állást Segítő Közszolgáltatás Fejlesztése A Békéscsabai Tábor Utcai Óvodában

 
Kedvezményezett neve: BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt lebonyolítója:  Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.
Beruházás helye: Kazinczy Lakótelepi Óvodában (Békéscsaba, Tábor utca 4.)
Projekt címe: Családbarát, Munkába Állást Segítő Közszolgáltatás Fejlesztése A Békéscsabai Tábor Utcai Óvodában
Szerződött támogatás összege: 140 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 100 %
A projekt célja:

A Kazinczy Lakótelepi Óvodában (Békéscsaba, Tábor utca 4.) burkolat csere, homlokzat hőszigetelés, födémszigetelés, fűtéskorszerűsítés, épületgépészet és villanyhálózat felújítás, valamint játszóudvar fejlesztés történik. A kivitelezés becsült nettó költsége 99,6 millió Ft. Belső átalakítási munkák történnek a beruházás során, többek között öltöző-mosdó helyiségek megszűntetésével, melyek más épületrészben kerülnek kialakításra. Női és férfi személyzeti öltöző és mosdó kialakítása történik meg. A megszűnő csoportszoba helyén, az udvar menti részen lesz a hiányzó fejlesztő szoba, ami az összekötő közlekedőből nyílik.

Továbbá a lapostetős kialakítású, s gyakran beázó épületrész födéme elbontásra kerül, helyette könnyen összeszerelhető új, megfelelő hőszigetelésű födémsáv fog készülni.

Ezzel egyidejűleg energiahatékonysági korszerűsítést tervezünk, ami magába foglalja többek között a homlokzat utólagos hőszigetelését, homlokzati nyílászárók cseréjét, központi fűtési valamint elektromos rendszer átalakítását. Tervezzük a jelenlegi gazdaságtalan üzemű kazán cseréjét, radiátorok cseréjét, radiátorok hőleadásának szabályozhatósága érdekében szelepek beépítését, melegvíz ellátás korszerűsítését állótárolós vízmelegítővel. A meglévő épületben az acél fűtőcső lehetőség szerint megmarad, míg az átalakítással érintett vizesblokkban és az új épületszárnyban aljzatban haladó műanyag cső lesz beépítve.

A fejlesztések során az előírt akadálymentesítési előírások is megvalósításra kerülnek.

A projekt leírása: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata célul tűzte ki e projekt megvalósításával a gyermekellátási szolgáltatások fejlesztését, a gyermekjóléti alapellátásokhoz (bölcsőde, családi bölcsőde), valamint az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítását és a szolgáltatások minőségének fejlesztését. Az önkormányzat fő célja a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése, különösen a leghátrányosabb helyzetű térségekben lévő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítése.
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.05.31.
Projekt azonosítószám: TOP-6.2.1-15-BC1 – 2016- 00003