TOP-6.6.1-16-BC1-2017-00001 Védőnői Centrum kialakítása Békéscsabán

 
Kedvezményezett neve: BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt lebonyolítója:  Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.
Projekt címe:   Védőnői Centrum kialakítása Békéscsabán
Szerződött támogatás összege:  150.000.000,- Ft.
Támogatás mértéke:  100% 
A projekt tartalmának bemutatása:    A békéscsabai védőnői szolgálat az egészségügyi alapellátás részeként, Békéscsaba közigazgatási területén a családok egészségének megőrzésére, segítségére irányuló megelőző tevékenységet, valamint a betegség kialakulásának, az egészségromlás megelőzése érdekében egészségfejlesztést végez.

 

A védőnői szolgálat munkatársainak helyt adó, jelenlegi Védőnői Centrum a Békés Megyei Központi Kórház (Réthy Pál Kórház) békéscsabai területén lett kialakítva. A jelenlegi Védőnői Centrum nem felel meg a jogszabályi előírásoknak, a két tanácsadásra használt helyiség folyamatosan foglalt. Nem alkalmas a hely közösségi programok tartására, azokat más intézménybe kihelyezve kell megoldani. Nincs babakocsi tároló és a szolgálati kerékpárokat sem lehet tárolni.

 

Az új Védőnői Centrum megoldja a fent említett problémákat és hosszú távra megoldja a szolgálat rendeletekben előírt működését.

 

A kiválasztott épület a Dedinszky utca 14. alatti jól megközelíthető és a jelenlegi centrumtól csak kb. 300 m-re található.

 

A projekt során létesül 3 db tanácsadó helyiség, multifunkcionális terem és a hozzájuk tartozó váró az ahhoz csatlakozó, de elkülönülten elhelyezett szoptató helyiség. Továbbá kialakításra kerül a babakocsi tároló és a nőgyógyászati vizsgálóhelyiség önálló váróval. A védőnői dolgozóegységben kb. 15 munkahely elhelyezésére alkalmas dolgozószoba is létesül. Az épület akadálymentesen használható, a megközelítést az udvarról induló rámpa és lépcső biztosítja. Az épületben az energetikai korszerűsítés és az elektromos hálózatának felújítása valósul meg.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. október 28. 
Projekt azonosítószáma:  TOP-6.6.1-16-BC1-2017-00001