TOP-6.6.2-16-BC1-2017-00002 Pszichiátriai betegek és szenvedélybetegek közösségi alapellátásának fejlesztése

 
Kedvezményezett neve: BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt lebonyolítója:   Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.
Projekt címe:  Pszichiátriai betegek és szenvedélybetegek közösségi alapellátásának fejlesztése
Szerződött támogatás összege:   73.999.999,- Ft.
Támogatás mértéke:  100%
Projekt tartalmának bemutatása:   A szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése, feltétele annak, hogy elsősorban a társadalmi leszakadással veszélyeztetett csoportok helyzetének javítására irányuló programok végrehajtásához biztosított legyen a megfelelő intézményi háttér. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata igyekszik ehhez is egyre jobb feltételeket teremteni.

 

A támogatást igénylő a TOP-6.6.2-16-BC1-2017-00002 azonosítószámú projektben a Bankó András utca 44. szám alatti épület egy részének felújítását és átalakítását tűzte ki célul.

 

Az energiahatékonysági intézkedések keretében utólagos külső hőszigetelés, külső nyílászárók cseréje, egyéb épületszerkezetek hőszigetelése valósul meg. A teljes épületrészben új padlószerkezet készül, teljes rétegfelépítéssel és a meglévők teljes bontásával. Az épület külső falfelületein hőszigetelő rendszer lett tervezve. Gépjárművel való megközelítés a Bankó András utcán kialakított szilárd burkolatú úton lehetséges. Az akadálymentesítés okán egy új parkoló is kiépítésre kerül saját telken. Az átalakítással, funkcióváltással az épület belső terei teljesen átalakulnak. A meglévő hálózatok korszerűtlenek, elavultak vagy használhatatlanok, így a teljes villamos és gépészeti rendszer is felújításra kerül.

Projekt tervezett befejezési dátuma:  2019. január 31.
Projekt azonosítószáma:   TOP-6.6.2-16-BC1-2017-00002