TOP-6.3.2-15-BC1 – 2016-00001
„Belváros rehabilitáció III. ütem -Munkácsy – negyed program”

 

A festőóriás életútját végigkísérő virtuális tárlat nyílt december 13-án a Munkácsy Mihály Múzeum Múzsák Termében. A különleges kiállítást Gyarmati Gabriella művészettörténész és Varga Ottó, a Budapesti Gazdasági Egyetem kreatív munkatársa készítette. A tárlat megnyitóját követően adták át a Békéscsaba az én városom című kisfilmes pályázat díjait is.

A virtuális tárlaton a nem mindennapi vizuális élményt a mozgó- és állóképek egymást váltó egyvelege adja, amelyet egyszerre három nagy teljesítményű vetítő segítségével mutattak be a Múzsák Termében. Andó György igazgató kiemelte, hogy a múzeum a festő kultuszának ápolását elsőrangú feladatának tekinti. A tárlat bemutatása nem helyhez kötött: megtekintheti a közönség a csabai múzeumban, más múzeumokban, könyvtárak előadótermeiben, művelődési központokban vagy akár kulturális fesztiválok csarnokaiban is. A virtuális kiállítás végigtekint Munkácsy Mihály fordulatokban és érdekes eseményekben bővelkedő életútján, munkásságán, gazdag képanyagát a vetítés teljes, negyvenhét perces időtartamában Gyarmati Gabriella művészettörténész tényeket, érdekességeket felvonultató szövege és a történések mellé társított idővonal kíséri.

A megnyitó után következett a Békéscsaba az én városom című kisfilmes pályázat díjátadója. A pályázatra minimum fél perces, de két percet meg nem haladó, Békéscsabát bemutató kisfilmeket lehetett beküldeni, a versenyben a legjobb öt alkotást díjazták. Az első helyezett Mohos Mihály lett, mögötte a sorrend: Szabó Richárd, Köveskúti Simon, Viszokai Kristóf és Szappanos Rómeó.

 

Íme az első helyezett Mohos Mihály kisfilmje:

 

A második helyezett Szabó Richárd kisfilmje:

A harmadik helyezett Köveskuti Simon kisfilmje:

 

https://drive.google.com/file/d/1W8i3aE8VrYCUpf2WNLG7MBccP0674gWj/view?usp=sharing

 

 

A negyedik helyezett Viszokai Kristóf kisfilmje:

 

 

Az ötödik helyezett Szappanos Rómeó kisfilmje:

 

– Arra kértük az itt élőket, hogy gondolkodjunk közösen, és mutassuk meg, hogyan néz ki a mai Békéscsaba. Ezzel a céllal hirdettük meg a kisfilmes pályázatunkat, amelyre valóban friss, mai alkotások érkeztek – jegyezte meg Opauszki Zoltán a Békéscsabai Médiacentrum ügyvetője.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy számos kézzelfogható fejlesztés jellemzi napjainkban is Békéscsabát, amelyek „kőben, téglában, cementben, üvegben”, létesítményekben mérhetők, de nemcsak ezek kellenek ahhoz, hogy úgy gondolhassunk: a mi városunk Békéscsaba. A kisfilmek készítő azonban jól megragadták a városunkhoz kötődés érzelmi oldalát is.

 

 

 

A virtuális kiállítás és a Békéscsaba, az én városom pályázat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-6.3.2-15-BC1-2016-00001 azonosítószámú „Belváros rehabilitáció III. ütem – Munkácsy – negyed program” projekt részeként valósult meg.

 

 

 


“Békéscsaba az Én városom” promóciós kisfilm pályázat

 

Csabai vagy?  Szereted a városod?  Érdekel a videózás?

 

A TOP-6.3.2-15-BC1-2016-00001 azonosítószámú „Belváros rehabilitáció III. ütem – Munkácsy – negyed program” projekt, „soft” programként kapcsolódó „Békéscsaba az én városom” címmel most kisfilmes pályázatot hirdet, amatőr és profi kategóriában, amelyre nevezni egy minimum fél perces, de 2 percet nem meghaladó önálló, saját kisfilmmel lehet.

A beküldött pályaművek a csabaiság erősítését, Békéscsaba város népszerűsítését segíthetik elő a későbbiekben.

Elsősorban okos- és mobileszközökkel készített videoszpotokat várunk iskolásoktól, felnőttektől egyaránt.

A nevező csak a film készítője, magánszemély lehet.

 

NEVEZÉSI DÍJ NINCS!

 

A nevezés menete:

Pályamunka feltöltése:

A pályamunkát fel kell tölteni valamelyik videómegosztó oldalra (YouTube, Vimeo stb.) nem nyilvános, titkos beállítással (Youtube-on nem listázott, Vimeon jelszóval védett).

Amennyiben szeretne zenét  csatolni a videója alá, a Youtube biztosít olyan funkciókat, amelyekkel megtudhatja, milyen anyagokat foglalhat bele a saját videójába:

  • YouTube-videóihoz háttérzenét és hangeffekteket a YouTube Hangkönyvtárból tölthet le. Itt ingyenesen felhasználható zeneszámokat kereshet.
  • Zenei irányelvek könyvtára szintén segít megérteni a Content ID-irányelveket, amelyek a szerzői joggal védett zenei tartalmak tulajdonosaira vonatkoznak. Az irányelvtől függően a videó hirdetésekkel kiegészülve továbbra is elérhető maradhat a YouTube-on, és ilyen esetben a bevétel a zene tulajdonosait illeti. További információ a Zenei irányelvekről.

 

 Regisztráció:

Ennek a jelentkezési lap kitöltésével és a nevezési szabályzat elfogadásával lehet regisztrálni a további linken:

https://goo.gl/forms/hxT3i6TtMDbHlMiG3

A regisztrációval a jelentkező hozzájárul, hogy pályaművét a pályázattal kapcsolatos megjelenésekhez felhasználják.

 

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 2.

 

A jelentkezési határidő lejárta után a zsűri által kiválasztott és a döntőbe jutott pályaművek gazdáit e-mailben értesítjük.

 

Eredményhirdetés, díjátadó: Békéscsaba, 2018. szeptember

 

Díjazás:

AMATŐR kategóriában:

  • 1. helyezett – 100 000 Ft értékű ajándékutalvány
  • 2. helyezett – 75 000 Ft értékű ajándékutalvány
  • 3. helyezett – 50 000 Ft értékű ajándékutalvány

 

PROFI kategóriában:

  • 1. helyezett – 100 000 Ft értékű ajándékutalvány
  • 2. helyezett – 75 000 Ft értékű ajándékutalvány
  • 3. helyezett – 50 000 Ft értékű ajándékutalvány

 

 

További részletek később!

Sok sikert kívánunk mindenkinek! 

 

                             ⇑

  Kövess minket a facebook-on!