TOP-6.4.1-15-BC1-2016-00001
Fenntartható városi közlekedésfejlesztés megvalósítása Békéscsabán a Körte sor – Gyulai úti, a Berényi úti és a Pataky László – Franklin utcai kerékpárforgalmi létesítmény létrehozásával

 

Forgalomkorlátozások a Franklin utcában

A kiviteli munkák előrehaladásával Békéscsabán, a Franklin utcában 2018. június 18-tól várhatóan 2018. augusztus közepéig forgalomkorlátozásra kerül sor.

A kisfeszültségű és a közvilágítási oszlopok áthelyezése után megkezdődik az út szélesítése a páratlan számozású oldalon. A 8 méterre kiszélesített útburkolat két szélén irányhelyes zárt kerékpársáv kerül kijelölésre. A Varsányi Irén – Szepesi utcáknál gyalogos- és kerékpáros átvezetés, a Mokos József –  Bessenyei utcáknál gyalogos átkelőhely létesül.

A Franklin utcában a Pataky László utcától a Varsányi Irén utcáig az útépítési munkák helyi részleges forgalomkorlátozás, időszakos félpályás útlezárás, sebesség korlátozás mellett folytatódnak.

Az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedhet. Kivitelező folyamatosan tájékoztatja az érintett ingatlantulajdonosokat a tervezett beavatkozásokról.

 

A területeken dolgozó felelős kivitelező:

Galéria Invest Kft.

Székhely: 5600 Békéscsaba, Irányi u. 2. I/5.

 

Kérjük az erre közlekedőket, vezessenek óvatosabban, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait, legyenek türelmesebbek.

A beruházási projekttel kapcsolatos bejelentések, kérdések, észrevételek e-mailben a bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu címre, illetve postán, személyesen a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Szent István  tér 10. sz., 1. emelet 2/A. iroda küldhetők. (Levélben tett bejelentés esetén ne maradjon el az értesítési cím pontos megjelölése.)

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

A projekt címe: „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés megvalósítása Békéscsabán a Körte sor – Gyulai úti, a Berényi úti és a Pataky László – Franklin utcai kerékpárforgalmi létesítmény létrehozásával”

A projekt azonosítószáma: TOP-6.4.1-15-BC1-2016-00001


A „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés megvalósítása Békéscsabán a Körte sor – Gyulai úti, a Berényi úti és a Pataky László – Franklin utcai kerékpárforgalmi létesítmény létrehozásával” című projekt megvalósításához tartozóan forgalomterelésekre, korlátozásokra kerül sor.

A kivitelezési ütemterv szerint ebben az évben

  • a Körte sori és Gyulai úti kerékpárút létesítése során 2018. február végéig elkészül a csapadékvíz csatorna Gyulai út és a Degré utca közötti teljes szakasza, 2018. februárban és márciusban elkészül a Degré utca és az Élővíz-csatorna közötti teljes szakasza, 2018 márciustól folytatódik a Körte sori és a Gyulai úti kerékpárút építés.
  • a Berényi úti önálló kerékpárút kiviteli munkálatok folytatása 2018. február végétől várható a kerékpárúton kívül eső víznyelő és tisztító aknák beton gallérjainak megépítésével, a kapubejárók szegélyezésével és végleges megépítésével, illetve a tereprendezéssel. A kerékpárút Szarvasi út – Vigasz utca közötti szakasza, a Vigasz utca – Zrínyi utca fennmaradó része, a Mokry – Munkás utcai szakasza, a Szarvasi út – Vigasz utca közötti kerékpárút szakasz az új építésű csatornával, a Mokry és Munkás utca közötti szakasz közmű kiváltás miatt is ebben az évben kerül megépítésre.
  • a Pataky László utcai kerékpárút és a Franklin utcai kerékpársáv építése 2018. január hónap végétől folytatódik a Stromfeld utcánál elkészült új buszmegálló mögött tervezett gyalog- és kerékpárút szakasz, a Franklin utcai szakasz, a Pataky utca és Franklin utcai csomópont, valamint a Szarvasi út és a vasúti átjáró közötti szakasz megépítésével.

A kiviteli munkák legkésőbb 2018. szeptember 30-ig befejeződnek.

 

Forgalomkorlátozás 2018. január végétől

Pataky László utca: Szarvasi úttól a vasúti átjáróig terjedő szakaszon sebesség korlátozásra, útszűkületre, lokális félpályás korlátozásra kell számítani. Az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedhet.

Franklin utca: a Franklin utcai szakaszon, a Pataky utca és Franklin utcai csomópontban a kerékpárforgalmi létesítmények építése miatt sebesség korlátozásra, útszűkületre, lokális félpályás korlátozásra kell számítani. Hasonló korlátozásokra kell számítani 2018. január végétől a Franklin utcai szakaszon fakivágási munkák elvégzése miatt és az azt követő közműkiváltások, elektromos hálózat átépítése miatt. Az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedhet.

A területeken dolgozó felelős kivitelező:

Galéria Invest Kft.

                          székhely: 5600 Békéscsaba, Irányi u. 2. I/5.

Tel.: 66/333-447

 

Körte sor: fakivágási munkák végzése és a kiviteli munkák folytatása miatt a szakaszon sebesség korlátozásra, útszűkületre, lokális félpályás korlátozásra kell számítani. Az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedhet.

A területen dolgozó felelős kivitelező:

„KOPP” Export-Import Kft.

Székhely: 5600 Békéscsaba, Dobozi út 7.

Tel.:30/2199-736

Forgalomkorlátozás 2018. február végétől

Berényi út: A Vígasz utca és a Szarvasi út közötti szakaszon sebesség korlátozásra, útszűkületre, félpályás korlátozásra kell számítani. Számítani kell továbbá, hogy időszakosan szükségessé válik a gyalogosforgalom korlátozása, illetve terelése. Az építési anyagok helyszínre történő szállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedhet.

A területeken dolgozó felelős kivitelező:

Épcenter Kft.

                          székhely: 5553 Kondoros, Csabai út 41.

Tel.: 66/333-447

 

Az építési munkákkal érintett területeken a kivitelező folyamatosan tájékoztatja az ingatlantulajdonosokat a tervezett beavatkozásokról.


Elkezdődik a „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés megvalósítása Békéscsabán a Körte sor – Gyulai úti, a Berényi úti és a Pataky László – Franklin utcai kerékpárforgalmi létesítmény létrehozásával” című projekt kivitelezése, ezért forgalomterelésekre, forgalomkorlátozásokra kerül sor.

 

Forgalomkorlátozás 2017. szeptember 29-étől

Pataky László utca: A Szarvasi úttól a Franklin utcáig terjedő szakaszon csapadékvíz-elvezetéssel és kerékpárút-építéssel kapcsolatos munkákat végeznek. Az adott szakaszon sebességkorlátozásra, útszűkületre, félpályás korlátozásra kell számítani.

Számítani kell továbbá arra, hogy időszakosan szükségessé válik a gyalogosforgalom korlátozása, illetve terelése is. Az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedhet. A kivitelező folyamatosan tájékoztatja az érintett ingatlantulajdonosokat a tervezett beavatkozásokról.

 

Forgalomkorlátozás 2017. október 2-ától

Berényi út: A Szarvasi úttól a Hajnal utcáig terjedő szakaszon csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos munkák kezdődnek. Az adott szakaszon sebességkorlátozásra, útszűkületre, félpályás korlátozásra kell számítani. Számítani kell továbbá, hogy időszakosan szükségessé válik a gyalogosforgalom korlátozása, illetve terelése. Az építési anyagok helyszínre történő szállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedhet. Kivitelező folyamatosan tájékoztatja az érintett ingatlantulajdonosokat a tervezett beavatkozásokról.

Gyulai út: A CsabaPark bejárata és Körte sor közötti szakaszon  földmunkái kezdődnek. Az adott szakaszon sebesség korlátozásra kell számítani.

Kérjük az erre közlekedőket, vezessenek óvatosabban, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait, legyenek türelmesebbek.

TOP_641_15.pdf